Het ouderlijk huis van Harrie stond aan de Bikkelen. Harrie was enig kind. Vader had een zandaak en zoals velen op de Bikkelen verdiende hij zijn geld op de rivier. Op de Bikkelen woonden verschillende mensen die op een of andere manier van de rivier leefden: schippers, parlevinkers en vissers. Harrie werkte bij vader op het schip en was 28 jaar toen het helemaal mis ging op de Bikkelen in de nacht van 27 op 28 maart 1945.
Er was duidelijk onrust in de buurt vanwege de dreiging van de overkant van de Waal. Steeds was het onveilig vanwege overkomende kogelregens en inslaande granaten. De meeste mensen waren de Bikkelen ontvlucht. De familie Kooymans was gebleven.
In die nacht in maart kwamen Duitsers overzetten en zomaar ineens stonden er vijf op de Bikkelen. Zij openden bij de familie Kooymans een venster. In de betreffende kamer was Harry, die gesommeerd werd met de Duitsers mee te gaan. Ze wilden hem gebruiken als verkenner omdat hij bekend was in de buurt.
Harrie gaf aan dan eerst zijn jas te willen pakken. Toen het in de gang echter voor de Duitsers duidelijk werd, dat hij de benen wilde nemen, is hij neergeschoten. De volgende dag overleed Harrie in het ziekenhuis in Nijmegen.
Het is niet helemaal duidelijk waarom Harrie een militair graf heeft gekregen. Heeft dat te maken met zijn heldhaftig gedrag? Hoe het ook is, zijn graf wordt onderhouden door de oorlogsgravenstichting en het is vanwege dit graf dat deze begraafplaats is geoormerkt met een speciaal bordje op de toegangspoort als een begraafplaats met oorlogsgraven.